Persoonlijk

 

Na een opleiding tot Z-verpleegkundige en een studie orthopedagogiek, verken ik verschillende werkterreinen. Gaandeweg ontdek ik dat ik me het beste thuisvoel bij werk waarbij ik m’n handen én m’n hart kan inzetten.

 

Dat vind ik uiteindelijk op twee sporen. In de individuele begeleiding van mensen die ondersteuning nodig hebben én als integratief masseur en holistic pulser.

 

In mijn werk staat de ontmoeting met de ander centraal.
Daarin heb ik de intentie om respectvol, aandachtig, open aanwezig te zijn. Om te ‘luisteren’ naar wat nodig is en daarbij aan te sluiten.

 

Dat ook het lijf en alles wat zich daarin aandient ‘beluisterd’ kan worden, ontdek ik als ik een jaar of 24 ben. Tijdens een cursus intuïtieve massage springt er een vonk over. Er is iets in me aangeraakt.  Ik ben verrast en m’n nieuwsgierigheid is gewekt. Meerdere massagecursussen volgen.

 

In 1998 maak ik kennis met de Integratieve Massage en ik heb het gevoel dat ik thuiskom. De wijze waarop in deze massagemethode aandacht is voor zowel ‘de beweging’ als ‘de stilte’ voelt als ‘op mijn lijf geschreven’.  Na de Integratieve massage opleiding is de Holistic Pulsing opleiding een vanzelfsprekende volgende stap.  

 

De zachte kracht en het niet oordelende karakter van zowel de integratieve massage als het pulsen hebben mij persoonlijk diep geraakt en bewogen. Ze hebben mij milder gemaakt en ontvankelijker voor mijn eigen verhaal en dat van anderen. Vanuit dit fundament wil ik een liefdevol, uitnodigend instrument zijn voor iedereen die zichzelf wil ontmoeten via de taal van het vanzelfsprekende lijf.